Donmuş Tahin Nasıl Çözülür?

Merhaba Değerli Tüketicilerimiz...


    Öncelikle tahin yağının yüzeye çıkması (donmuş tahin) tahinin bozulduğunu göstermez. Bekleyen tahinin üzerine çıkan susamın yağı alt tarafta kalan kısım ise ezilmiş susam tortusudur. Birçok gıda ürününde olduğu gibi yağ daha hafif bir bileşen olduğu için beklediği sürece yüzeye doğru çıkması oldukça doğal bir durumdur. Tahinin üretim tarihi sonrası kullanım süresi oldukça uzun olmasına rağmen oda sıcaklığında saklanması durumunda 2 yıl kullanılabilmektedir. 

    Gelelim bu sorunu nasıl çözeceğinize ? Elinizdeki ürün plastik bir ambalaj ise öncelikle cam bir kavanoza almanızı öncelikle tavsiye ediyoruz. Cam kavanoza aldığınız tahini 35-40 derece suyun içerisine bırakınız. 10-15 dk bekleme sonrasında metal bir kaşık ile karıştırmanız halinde tahinin ilk satın aldığınız gibi aynı kıvamı aldığını göreceksiniz. Asla 100 dereceye kaynamaya yaklaşan suyun içerisine bırakmayınız. Bir çok gıda maddesinde olduğu gibi aşırı sıcaklığa maruz kalan ürünlerin içerisindeki yararlı bileşenler (aminoasit, mineral, enzim, vitamin vs) bozulabilir veya yok olabilmektedir. Su sıcaklığının 40 dereceyi geçmemesine özen gösteriniz. 

    Son olarak tüketicilerimize tavsiyemiz ürünü her kullanmadan önce lütfen karıştırınız. Bu işlemi yaparak tortu ve yağın homojen kalmasını sağlar. İmkanınız varsa tabağa aldığınız tüketime hazır tahini (çaydanlık üzerinde vb) ısıtınız. Bu şekilde tüketim lezzetini arttıracaktır. 

« Anasayfa